top of page

Extracties

Röntgenologisch onderzoek

Voorafgaand aan extracties zullen er röntgenfoto's gemaakt worden van de snijtanden. kiezen of hoektanden. Dit gebeurd in samenwerking met Jurgen Welmers van Dierenartsenpraktijk Stal Wennekers.

Aan de hand van de röntgenfoto's kan bepaald worden welke elementen geëxtraheerd moeten worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extracties

Simpele extracties kunnen in sommige gevallen plaatsvinden op locatie. Extracties, waarbij röntgenonderzoek genoodzaakt is kunnen plaatsvinden in de kliniek ruimte van Dierenartsenpraktijk Stal Wennekers, te Aalsmeer. In de kliniek ruimte kan uw paard in alle rust behandeld worden. 

 

Niet alle kiesextracties kunnen op dit moment door mij worden uitgevoerd, omdat in sommige gevallen nóg gespecialiseerdere apparatuur en kennis nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reeds gebroken kies die niet via een tang via de mond getrokken kan worden. Ik heb goed contact met verschillende klinieken in Nederland (en zelfs in België) en kan aan de hand van de gemaakte röntgenfoto's beslissen om uw paard door te verwijzen naar de meest geschikte kliniek voor dat specifieke probleem. Ik begeleid u graag bij deze doorverwijzing.

pony_Arends_Cilke_YYYYMMDD_03_0000_0000.
paard_Wiers_Justin_YYYYMMDD_02_0000_0000
IMG_6884.JPG
bottom of page